MENI
3.7.2012

U organizaciji Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj održana konferencija"Mjeriteljstvo, akreditiranje, standardizacija – evropski put Bosne i Hercegovine"


U organizaciji Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u saradnji sa USAID-om i predstavništvom Fondacije Konrad Adenauer u BiH, danas je održana konferencija "Mjeriteljstvo, akreditiranje, standardizacija – evropski put Bosne i Hercegovine", kao jedna u nizu serije konferencija koje se održavaju pod nazivom „Ekonomska i pravna pitanja u kontekstu EU-integracije Bosne i Hercegovine“.

Uvodnim govorom konferenciju je otvorila direktorica Fondacije Konrad Adenauer, Sabina Woelkner, a učesnicima se, između ostalih, obratila predstavnica Evropske komisije, Natalia Dianiskova, predstavnik Direkcije za evropske integracije BiH, Srđan Cvijetić, direktor USAID-ovog Projekta jačanje parlamenta, Christian Haupt, direktor Instituta za mjeriteljstvo BiH, Zijad Džemić, direktor Instituta za akreditiranje BiH, Žarko Petrović i zamjenik direktora Instituta za standardizaciju BiH, Sead Bekić.

Učesnici konferencije su se složili da predstavnici Instituta za akreditiranje BiH i Instituta za standardizaciju BiH Zajedničkoj komisiji za ekonomske reforme i razvoj PSBiH dostave prijedloge mjera, koje bi poboljšale njihov budući rad i aktivnosti iz oblasti za koje su nadležni.
Konferenciju je zatvorila predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH, dr. Danijela Martinović. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću